Effclusive Picnics

Helyszínek

Foglalható helyszínek listája

Orfűi stégkápolna

 

Hogy milyen ez a stégkápolna?

 

Annyira illik a természetbe és annyira emberléptékű, hogy elsőre nem biztos, hogy feltűnik a jelenléte. A stégkápolna előtti pallók még nem éreztetik a hely erejét, pedig csak pár lépés, és a nyílt térből egy intim, biztonságos helyen találjuk magunkat.Egyszercsak feltűnik a fák erezete, a gerendák közt átkandikáló sás aranyzöld levelei, a velünk lévő ember szája szögletében egy mosoly vagy a kézfején egy ér. Közben a tó felől áramló szellő végigsimítja az arcot, a hullámok hangja pedig olyan, mint egy megnyugtató ringatás. Ez a fészek – nagyon találó az elnevezés! – nem zárt, sőt, a szomszéd stégen halászók beszélgetése, a közeli kempingben játszó gyerekek zsivaja is beszűrődik ide. Kitekintve gyönyörű panorámává nyílik ki a táj, a Mecsek körbeöleli a felhőket tükröző tavat. Ezekhez az érzésekhez képest lenyűgöző az építmény egyszerűsége.

Az első igen

Szép szimbólum, hogy az elsők, akik a stégkápolnában mondták ki az igent, az egyetem két különböző karához kötődnek: a vőlegény a BölcsészeQudományi Karon oktató, a menyasszony a Műszaki és Informa@kai Kar volt hallgatója. Régóta keresték a megfelelő helyet az esküvőjükhöz. Mikor rátaláltak, és beleegyeztek, hogy az az avatással egy napon legyen, a PTE Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztálya nászajándékként megszervezte számukra az egész eseményt. A ceremónia után a pár egy táblácskát is felszerelt a PTE NEST előQ álló oszlopra, hogy ezzel hagyományt is teremtsenek. Augusztus 25-re már bejelentkezett egy pár, akik a PTE NEST stégkápolnában szeretnének házasságot kötni, de vélhetően még többen lesznek. 

Pécs, Székesegyház mögötti északi várfalsétány

 

A Szent Péter és Szent Pál Székesegyház különleges épület. Amikor a templomot 1891-ben az ország püspökei és I. Ferenc József apostoli király jelenlétében, fényes ünnepség keretében fölszentelték, a budapes@ újságok azt írták: „Aki mennyországot akar látni, az jöjjön Pécsre!” Mai formáját a 19. századi átépítés eredményeként nyerte el, de újjáépítve is megőrizte a középkori katedrális varázsát.

A Székesegyháztól északra látható a Középkori Egyetem és környezete, melynek rendezése 2014-ben készült el, a romkert, várfal sétány tervezői: Gergely Antal és Almási Balázs. 

Villányi borpiknik

 

Villányban a Vi@s Hotellel vagyok kapcsolatban, a következő programokat és helyszíneket tudják biztosítani:

BORKÓSTOLÁS

Villány = borkóstolás. A bor- és kulináris élvezeteket kedvelőinek a hotel saját pincéjét, jó időben a látványkemencével ellátoQ panorámás borteraszt ajánljuk.

CSALÁDBARÁT

Szállodánk Villányban unikumnak számít a tekintetben, hogy a híres villányi pincesor bár közel van, mégse hallatszik el hozzánk a mulatozás, borozás “zaja”. Így míg apuka a pohár fenekére néz, a gyerkőcök nyugodtan tudnak aludni.

A szobáinkban kiságyat, vagy babaágyat gyermekágyneművel, fürdetőkádat készítünk be. Kérésre bébiőrt és vízforralót is tudunk biztosítani. Nappal tágas, jól felszerelt játszószoba és kültéri játszótér várja a gyerekeket. Gondoltunk a @nédzserekre is, játszószobánkban X-box, csócsóasztal és darts is található.

WELLNESS

Wellness szolgáltatásaink tökéletes kikapcsolódást biztosítanak a munka, a hétköznapi mókuskerék, vagy az es@ borozás – szórakozás kipihenésére: nyári időszakban kültéri élménymedence napozóterasszal, és gyermekmedence, szauna (finn és infra), és pihenőszoba, valamint relaxáló masszázsok. 

 

Abaligeti csónakázó tó (csónakázós piknik)

 

Abaliget a Dél-dunántúl egyik csodás természe@ egysége. Pécstől 15, Orfűtől 3 km-re fekszik, természetvédelmi terület. A településen áthalad az Országos KÉK Túra útvonala, egyik szakaszán kb. 1,5 órás kellemes sétát lehet tenni, erdőt-mezőt érintve. A csónakázó tavon új csónakokkal és vízibiciklikkel lehet ringatózni a vízen. 

Pécs, Tettyei játszótér (gyermek piknik)

 

A Tettye Pécs városának egyik legfestőibb tája parkkal, romokkal, barlanggal és arborétummal. A belvárostól északkeletre fekszik, 200-300 méter tengerszint fele> magasságon. A Pécs2010 Kulturális Főváros projekt „Közterek és parkok” elnevezésű programnak köszönhetően megújult a park jelentős része. A kivitelezés 2009. március 27-én kezdődöQ és 2009. november közepéig tartott.A parkot hivatalosan 2009. november 25-én adták át tavaszias, napsütéses időben. A felújítási munkák során megújultak lépcsősorok, játszóterek, szökőkutak és a várnál lévő támfalak. 

A park szinte teljes alsó részét elfoglaló játszótér hosszú csúszdáival a kisgyerekes családok egyik legnépszerűbb célpontja. Az egész piciktől a nagyobb gyerekekig mindenki talál iQ magának való szórakozást. 

Pécs, Central wakeboard pálya félsziget (sportos, csapatépítő piknik)

 

A Tüskésrét Pécs egyik déli városrésze, amely a pécsi köztemető és a hőerőmű közötti zöld területen helyezkedik el. A belvárosból és más városrészekből célszerű autóval, helyi buszjárattal vagy esetleg kerékpárral megközelíteni.

 

A Tüskésrét kiváló lehetőség egy természetközeli kikapcsolódáshoz, hiszen páratlan növény- és élővilággal rendelkezik, valamint a tanösvényi kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk. Található itt egy tó és egy szabadidőpark is, utóbbi például wakeboard- és futópályával is várja a látogatókat.

Malomvölgyi tó és parkerdő(csillagnézős piknik)

 

Pécs déli városrészének kiépülésekor, az akkori városvezetés megteremtette egy déli kirándulóközpont létesítésének lehetőségét. Az 1980-as évek elején Kökény határában földterületeket vásárolt a város, és a patakok vizének felduzzasztásával hozták létre a malomvölgyi tórendszert.

A meglévő kultúrerdők és faültetvények kiegészítéseként egzóták, dísznövények és egyéb növények telepítésével alakult ki a mai növényzet. A kertvárosi rész közelsége miatt sok embernek nyújt pihenést, kikapcsolódást, felüdülést a hétköznapok után.

Látnivalók:

Bagolyvár-kilátó:

1980-as években épült terméskő alapú kilátó. A földszinti rész esőbeállóként is funkcionál, az emeleti szintek panorámás kilátást biztosítanak a tavakra és a Mecsekre. A kilátó gépkocsival is megközelíthető Kökény faluból.

Zsíros-dombi kilátó, István kilátó.

Malomvölgyi tavak:

A Malomvölgyi tavak, vagy Málomi-tavak zsilipekkel elválasztott mesterséges tóegyüttes. Két tóból áll. A tórendszer folyásirány szerinti első avagy felső tava a Kökényi-tó, a második tó – az északabbra fekvő – a Malomvölgyi 2-es tó.

Tavak mentén kiépített pihenő helyek:

A tavak körül mintegy hat kilométer hosszú sétaúthálózat található, melyek mentén padok, tűzrakók, esőbeállók, futballpályák, ivó kutak és játszóterek találhatók. A legkedveltebb rész a Kökényi-tó déli völgyében található rekreációs övezet.

A délkeleti oldalon húzódó völgyben a tavakat tápláló vízbefolyás mentén található a Muszung-malom épülete, mely az utolsó hírmondója azon vízimalmoknak, amelyek a huszadik század eleji malomvölgyet jellemezték. A malomépülettel szemben található pihenőhely, ahol tűzrakók, focipálya és erdei illemhelyek lettek kialakítva.

Pécs, Zsolnay negyed Herkules udvar

 

A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs ékkövévé nőtte ki magát, egy új, különleges, Európában is szinte példa nélküli kulturális és művészeti bázissá válva.

Magyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről.

Pécs, Havi-hegyi kápolna

 

Havas Boldogasszony templom a város felett

Közismert nevén: Havihegyi templom

Pécs szépségéhez nagyban hozzájárul a Tettyétől nem messze található Havihegy, ahonnan pompás panoráma tárul az ember szeme elé. Nemcsak kiváló kirándulóhely, hanem búcsújáró hely is, amely a hegy tetejére épített Havihegyi kegykápolnának köszönhető. A hegy hajdanában erről a Havas Boldogasszonynak szentelt kápolnáról lett elkeresztelve. A kegyhely neve ma már dr. Udvardy György püspök úr rendelkezése nyomán a továbbiakban nem kápolna, hanem templom.

Pécs, Szent-István téri szökőkutak

 

A Szent István tér a pécsi belváros egyik idegenforgalmi központja. A középkorban a Széchenyi tér mellett a város egyik piactere volt. A tér főbb látványosságai az Ókeresztény sírkamrák, a tér közepén elhelyezkedő szökőkút és számos híresség szobra. Korábban a téren vízlépcső futott le, viszont a tér átalakításakor, 1975-ben az Ókeresztény Mauzóleum feltárásakor ezt a lépcsőt megszüntették. A padokkal körülvett szökőkút fiatalok és turisták kedvenc helyévé vált.

Buday Dezső utca fölötti domboldal

 

Ezt a helyszínt is viszonylag kevesen ismerik, de érdemes felfedezni! A domboldal legtetején található padról elképesztő látvány tárul az ember szeme elé, órákig el lehet gyönyörködi a városban. Fájó, nemrég vandálok tönkretették a padot, de még így is a város egyik legjobb piknik helyéről van szó.

Niké szobor melletti zöld terület

 

Csodálatos kilátás nyílik Pécsre a Mecsek oldalában álló Niké szobortól, melyet Makrisz Agamemnon görög származású művész alkotott. Már a belvárosból jól láthatóan kirajzolódik a szobor körvonala, de ahogy közeledünk felé a Mecsek szerpentinjén, hirtelen tárul elénk teljes nagyságában a lenyűgöző méretű szobor.

A szobor a felszabadulást szimbolizálja a párizsi Szamothrakéi Niké szobor illetve Eugène Delacroix A Szabadság vezeti a népet című festményének kubista-expresszív stílusú allegorikus megidézésével. A párizsi szoborhoz hasonlóan hiányzik a győzelem istennőjének, Nikének a feje. A szobor a város felé fordul.

A Niké szobor környéke amúgy is a legkedveltebb városi randihely, de a szobortól nem messze van egy viszonylag elzárt, fákkal, bokrokkal körbevett erdei pihenő két paddal és egy asztallal.

Ezenkívül egyedi igényeket is teljesítek, akár otthonodba a kert végében is van lehetőséged kérni bármelyik csomagot!